Povezave

V četrtek, 5. septembra 2013, je v ZDSLU v Ljubljani potekala razstava likovnih del učencev JZ OŠ Marjana Nemca Radeče. Naša šola se je tam predstavila s plakati. V galeriji je bilo predstavljenih nekaj najbolj izvirnih del. Obiskovalci so bili nad plakati navdušeni, saj je prav vsak od njih predstavljal svojo zgodbo in tehniko oblikovanja.

Plakat kot izdelek grafičnega oblikovanja ljudi obvešča, privablja, opozarja, preseneča, izziva ... skratka vizualno komunicira z njimi. Menim, da se je naša šola na tej razstavi pokazala v dobri luči, saj smo z elementi presenečenja, šalami, dramatičnostjo, humorjem, človečnostjo, veseljem in še marsičem aktivirali opazovalce in jih pripravili do razmišljanja.

Upam, da bomo učenci pod vodstvom našega učitelja likovne umetnosti, g. Simona Serneca, še naprej izdelovali tako dobre plakate in se udeleževali podobnih razstav, ter s tem pokazali, da čeprav smo osnovnošolci, lahko naredimo nekaj posebnega, nekaj drugačnega.

Učenka 8. b-razreda, Lea Zahrastnik

plakat5 plakat1

Didaktična razstava otroških likovnih del Plakat kot učna vsebina je bila na ogled v Galeriji ZDSLU v Ljubljani. Razstava je bila sestavni del vsebin študijskega obiska pedagoških delavcev iz tujine, ki ga je organizirala ZDSLU s pomočjo CMEPIUS.

plakat2 plakat3

plakat4 plakat5

EKO PROJEKTI IN EKO DEJAVNOSTI V LETU 2012/2013

 

EKO PROJEKTI IN EKO DEJAVNOSTI V LETU 2011/2012

Oglejte si poročilo projekta: Očistimo Slovenijo in Očistimo Radeče 2012

Sodelovali smo pri projektu Likovni natečaj 2012 in ustvarili čudovite izdelke.

Zasadili smo generacijsko drevo - prvošolci in devetošolci.

Izdelovali smo zanimive in uporabne izdelke iz naravnih materialov na dnevih dejavnosti.

Pripravljali smo zdravo in eko hrano, pekli domač kruh, se seznanili z oglarstvom, obiskali čebelarje in se skladkali z medom, izdelovali splave in lesene švedske konjičke, spoznali kovača in viteške oklepe, raziskovali gozd in še in še.