Za učence in starše

VODNIK PO INFORMACIJAH

Srednja zdravstvena šola Celje

"MOJA POT - NAŠI POGOVORI"

1. srečanje: Pot do izbire šole in poklica, 

ki bo TOREK, 8. 12. 2020, ob 17. uri na: www.szsce.si/vpis/ 

Pogovarjali  se bomo o željah, motivih in izzivih izbire šole in poklica.

Gimnazija Center Celje

povezava na dokument

PRIPRAVE NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI (januar 2021)

Vse devetošolce, ki so likovno nadarjeni, vabimo na priprave na preizkus likovne nadarjenosti, ki bodo v treh januarskih sobotah (9., 16. in 23. 1. 2021) potekale na GCC (posebno vabilo). Preizkus, ki bo potekal 10. marca, je pogoj za vpis v program, moramo pa poudariti, da udeležba na pripravah nikakor NI pogoj za pristop k preizkusu. Priprave bomo izvedli v živo oz. na daljavo, vabilo najdete v priponki.

DECEMBRSKI SPLETNI KVIZ ZA OSNOVNOŠOLCE IN NAPOVED JANUARSKEGA

Veseli smo, da vas je na prvem nagradnem GCC kvizu sodelovalo več kot 100 iz 37 osnovnih šol iz naše regije. 1. 12. smo objavili tudi drugi spletni kviz, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, odprt pa bo do konca meseca. Tokrat je tema pester obšolski utrip naše šole, 1. 1. pa bomo zopet izbrali 3 nagrajenke oz. nagrajence. 

Obenem napovedujemo januarskega na temo tujih jezikov, med katerimi bomo posebej izpostavili ruščino, ki se jo lahko dijaki že več kot desetletje učijo kot 3. tuji jezik, zadnja tri leta pa tudi kot 2. tuji jezik in jo vedno pogosteje izbirajo tudi za maturo. Na to temo bomo pripravili preprost likovni natečaj, kviz, pa tudi pogovorni večer z dijaki, ki se učijo ruščine (predvidoma 20. 1., ko bomo razglasili tudi zmagovalce kviza in natečaja).

Šolski center Krško-Sevnica

povezava na dokument

Šolski center Rogaška Slatina

povezava na dokument

OBVESTILO

Oglejte si PPT predstavitev s pregledom vseh srednješolskih programov v Savinjski regiji. Razpisana mesta so predvidena, saj razpisa še ni. Dodane so povezave do spletnih strani šol, ki naj vam bodo v pomoč pri iskanju informacij o programih in pri spremljanju pestrega dogajanja na šolah. Vabimo vas in učence, da spletne strani šol redno spremljate - kljub karanteni se marsikaj dogaja.

MDDSZ je na temle mestu<https://www.gov.si/novice/2020-06-15-interventni-ukrepi-na-podrocju-stipendiranja/> objavil posodobljene (24. 11. 2020) odgovore na vprašanja glede štipendiranja (veza interventni ukrepi). V priponki so zbrana vprašanja in odgovori.

Pogosta vprašanja

Razpis za vpis 2021-2022

1. LOGOUT

   

V času šolanja na daljavo so mladostniki več časa doma sami in imajo več prostega časa. Veliko družin se sooča z vprašanjem koliko uporabe spleta je primerno za mojega otroka, so spletne vsebine, ki jih  dostopa primerne, kakšne so lahko posledice, kakšna so priporočila za varno šolanjem na daljavo, kako je z druženjem preko spleta in podobo. 

Iz naše prakse ugotavljamo, da veliko mladih prekomerno uporablja naprave, kar lahko vpliva na zmanjšano pozornost in koncentracijo pri učenju, povečan stres, površinske in manj zadovoljive odnose v živo, nespečnost, razdražljivost, itd. Čas in pozornost sta v današnjem svetu zelo pomembna, ravno družbena omrežja, pametni telefoni, video igre, splet pa so tisti, ki nam jemljejo tako čas kot pozornost, ki jih potrebujemo za druga področja, kot je učenje, delo, zabava in druženje v živo, itd.

Predvsem v trenutnih razmerah, ko že zaradi obveznosti šolanja preživimo več časa pred zasloni in vzporedno zaradi upada druženja v živo in ostalih prostočasnih dejavnostih veliko posameznikov preživi preveč časa na napravah tudi v prostem času, kar lahko vpliva na nižje splošno počutje in zadovoljstvo. 

 

Na Logout-u nudimo brezplačna svetovanja za družine in posameznike, ki so preobremenjeni s spletom ali z njim že zasvojeni in imajo težave vzpostaviti strukturo, veliko odlašajo oziroma se zatekajo na splet zaradi zadovoljevanja notranjih/psiholoških potreb ali pa želijo samo preventivno preveriti uravnoteženost uporabe. Pomagamo vam oblikovati družinska pravila in dogovore glede uporabe zaslonov. Pomoč nudimo tudi posameznikom, ki rabijo podporo in svetovanje glede neprijetnih izkušenj ali rizičnih vedenj na spletu.

 

LOGOUT - Center pomoči pri prekomerni rabi interneta.

Tukaj smo za vas in v trenutnih razmerah svetovanja nudimo tudi na daljavo (online preko Skype-a, Discord-a, Zoom-a, email, itd.)

Kontakt radeške ali celjske enote: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. / Tel: 080 73 76 ali 031 832 646

Obiščite nas tudi na spletu:www.logout.si ali www.facebook.com/logout.si 

 

2. TOM TELEFON

 

3. PRIROČNIKI IN SMERNICE

     

NIJZ JE VZPOSTAVIL NOVO TELEFONSKO ŠTEVILKO ZA PSIHOLOŠKO POMOČ
PREBIVALCEM IN SICER 080 51 00. 

Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Med slednjimi se lahko znajde kdorkoli med nami, tudi
zaposleni v službah, ki so namenjene takšni ali drugačni podpori prebivalcem. Posredno pa številka lahko koristi vsem tistim znotraj vašega okolja, ki se redno srečujejo z različnimi populacijami, z osebami v potencialni ali dejanski stiski oziroma z ranljivejšimi na splošno, ker so le-ti bolj dovzetni za negativne vplive pandemije in zaščitnih ukrepov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turizmu pomaga lastna glava, Celje

Delovna sobota - čistilna akcija

Plezanje v Laškem - IP Šport za sprostitev

Polfinale državnega prvenstva v nogometu, Murska Sobota

Košarka mlajši, Blanca

Namizni tenis - področno

Oglasi in potrošnik 5.a

Kuhna pa to, TSK 3

Šolska shema (ŠSH) 

ODB-ČETRTFINALE-LUČE-ST. FANTJE

Altermed 2018

Revija pevskih zborov, Laško

Dobrodelna avkcija 2018

Četrtfinale malega nogometa

 
 
 
 
Šolar na smuči, 4. razred
 
 
 
 
ŠVN - 4. razred, CŠOD Štrk: 1. in 2. dan3. in 4. dan
 

 
 
 
 

Postojna 6.razred 2017

 
 
 

Prvi šolski dan - Sprejem prvošolcev, prireditev

jkfjffko