Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.Turistična zveza Slovenije vsako leto razpiše temo za turistično-raziskovalne naloge. Dejavnost je tekmovalnega značaja in naša šola se je do sedaj že večkrat odzvala na to tekmovanje.

V šolskem letu 2018/2019 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo Turistična zveza Slovenije razpisuje 33. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA.

Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Mentorici projekta: Alenka Gros in Bojana Kovačič

Več, na njihovi uradni spletni strani ...

 

Letošnja turistična naloga njaMMost 

 - članek v Posavskem obzorniku

- članek na Lokalno.si

- članek v Radeškem utripu

- članek na ePosavje

- tri zlata priznanja: za čudovito predstavitev na 33. festivalu, za odličen trženjski načrt in za najbolj inovativen turistični spominek:

   

 

Arhivski prispevki

Naloga 2016/2017: Doživetja ob Savi, mentorica Ljiljana Lopatić Legan

Naloga 2017/2018: Radeče - dolina papirja: S papirjem v svet (ogled kot knjiga), Radeče-dolina papirja: S papirjem v svet (ogled v pdf); plakat; vabilo na stojnico

sodelovanje s KTRC: objava

Fotogalerija:

Mentorica projekta: Alenka Gros