Oktobrski prispevki

V prvem poročevalskem prispevku preberite:

 

In še poročilo o obeležitvi državnih praznikov:

Dne 26. 10. 2012 so učenci četrtih razredov pripravili obeležitev državnih praznikov: dneva reformacije in dneva spomina na mrtve. Program, ki so ga kot vedno pričeli s himno, so si najprej ogledali učenci, učenke in učiteljice prvih in drugih razredov, kasneje pa še učenci tretjih in petih razredov.

Učenci so predstavili življenje Primoža Trubarja in omenili prvo slovensko knjigo. Recitirali so pesem Saše Vegri z naslovom ''Prijatelj'' in pesem Nika Grafenauerja z naslovom ''Krokodili''. Odigrali so tudi duhovito dramatizacijo Gianna Rodarija ''Če dedek ne zna pripovedovati pravljic''.

Za konec se je zaslišala Haydnova pesem ''Jesensko listje'' v spomin vsem preminulim.

Po prireditvi na matični šoli, ki so si jo ogledali vsi učenci razredne stopnje, so se nastopajoči odpeljali na PŠ Svibno, kjer so slovesno obeležitev ponovili tudi za učence podružnične šole.

igricaObeležitve pomembnih državnih praznikov potekajo pred vsemi prazniki in za vsako izvedbo je zadolžena po ena generacija učencev. Učenci nastopajoči zelo radi pripravljajo programe za posamezne praznike, vendar pa tega vsekakor ne bi zmogli brez pomoči razredničark in ostalih učiteljev.

Ema Petavar in Klara Mlakar, 8. b

 

 

 

 

V petek, 26. oktobra 2012, smo na naši šoli obeležili dan reformacije.

Prireditev za predmetno stopnjo je potekala v šolski jedilnici prvo šolsko uro. Pripravili smo jo učenci dodatnega pouka slovenščine. Ustvarjati smo začeli že v septembru in ustvarili zanimivo in poučno prireditev. Na začetku smo skupaj zapeli himno, nato pa smo zaigrali šolsko uro o reformaciji. Ogledali smo si film o Trubarju, ki smo ga sami posneli. Nato smo predstavili rezultate ankete, ki smo jo izvedli med vsemi učenci predmetne stopnje. Med vsemi pravilnimi odgovori smo izžrebali 4 srečneže, ki so prejeli sladke nagrade.

Pri prireditvi smo sodelovali:

Igralci v filmu

Pouk so zaigrali:

 Primož Trubar - Anže Rus

 Učiteljica - Lara Kranjec Mihelič

 Ljubica - Blažka Lamovšek  Učenci - vsi učenci DOD pouka slovenščine

 Baba - Špela Zupanc 

 

 Kmetici - Tjaša Pogačar in Tjaša Trošt

 

Projekcija:

Snemanje:

 Nastja Simončič - pripravila

 Aljaž Košir in Nino Volf

 Aljaž Košir - predvajanje

Ozvočenje:

Kostumografinja:

 Nik Laknar

 Suzana Pinosa, učiteljica razrednega puka

 

Vabljeni k ogledu posnetkov.

Anže Rus, 9. b