Osnovna šola Radeče

DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH
Vrtca Radeče

vrtec-logo

 

 

… samo zato, ker so otroci,

so dostojanstveni in dragoceni,

enostavno zato, ker so …

(Barbara Coloroso)

 
V našem vrtcu verjamemo in živimo s prepričanjem, da so otroci vredni najboljšega zato, ker so otroci. Zato krepimo otroke z zasnovo našega odnosa do njih in vas, spoštovani starši. Učimo jih sprejemati lastne odločitve, jim omogočamo, da postanejo odgovorni posamezniki, ki znajo ravnati za svoje dobro in dobro okolja, se znajo postaviti zase in za svoje pravice, hkrati pa spoštujejo pravice drugih in prepoznavajo potrebe drugih.

Skupaj, z roko v roko, spoštovani starši, ustvarjajmo okolje v katerem si bomo zaupali, se pogovarjali in izmenjevali mnenja v dobrobit vaših in naših otrok. Dobri medsebojni odnosi in zaupanje so temelj za dobro sodelovanje in lepa popotnica otrokom za nadaljnje življenje. Zmagujemo s tem, da otroke spodbujamo, naj postanejo tisto, kar lahko postanejo – odgovorni, domiselni, prilagodljivi in ljubeči posamezniki, ki imajo v sebi dar notranje discipline. Skupaj zmoremo!

Katja Selčan,

ravnateljica

 

Vizija vrtca:

MAJHNI IN VELIKI, TAKŠNI IN DRUGAČNI,

VSI SPREJETI, VARNI, ZDRAVI, SPOŠTOVANI

– V NAŠI HIŠI PRITLEHNI –

RAZISKUJEMO, SODELUJEMO, USTVARJAMO,

SE IGRAMO, TOREJ UČIMO,

DA ZRASLI BOMO V SREČNE IN ŠE VEČJE.

Dragi majhni in veliki,

pred nami je novo »vrtčevsko leto«, ki nam vsem, ki živimo in delamo v BIBI BAJI in ČIRI ČARI, ponuja nova vprašanja, nove poti, nove cilje.

Obdobje otroštva je pomembno življenjsko obdobje. Otroci intenzivno zorijo, usvajajo osnovne učne spretnosti, spoznavajo sebe kot »učenca« ter razvijajo temeljne strategije za samostojno učenje. Izgrajujejo si svojo samopodobo.

V našem vrtcu se trudimo spoznavati značilnosti in posebnosti otrokovega zgodnjega učenja in na osnovi le-teh spodbujati gibalni, čustveni, govorni, miselni in socialni razvoj prav vsakega posameznika.

Zavedamo se, da se je potrebno stalno strokovno izobraževati, se prilagajati novim generacijam otrok in staršev, iskati nove strategije in nove poti. Ustvarjamo okolje, v katerem otroci pridobivajo nova znanja na osnovi razumevanja in lastne aktivnosti, ki jih lahko vključujejo tudi v ustvarjalno uporabo v vsakdanjih življenjskih situacijah.

Imamo nov vrtec, ki so ga sezidali po načelih koncepta Reggio Emilia, ki med drugim pravi, da je prostor v vrtcu »tretji vzgojitelj«. Velika osrednja prostora v obeh nadstropjih omogočata druženje in stike med odraslimi in otroki. Razgiban prostor je razdeljen v kotičke, ki omogočajo druženje, prijateljevanje, igro in nadaljevanje dejavnosti iz igralnic. Veliko je stekla, prevladujejo bele stene, veliko svetlobe, ki zagotavljajo transparentnost ter kontinuiteto zunanjega in notranjega prostora.

Veseli smo! Sedaj še z večjim veseljem sledimo naši viziji, iščemo lastno identiteto, se odpiramo navzven in s tem bogatimo vse tiste, zaradi katerih smo in bomo dobri in še boljši.

Anita Slakonja,

pomočnica ravnateljice za vrtec

 

Osnovna šola Radeče

Aktualna obvestila

NOVOLETNE POČITNICE

Prosimo vas, da na sezname pri igralnicah vpišete potrebo po varstvu vašega otroka,

 V ČASU NOVOLETNIH POČITNIC,

od ponedeljka, 29. 12. 2014 do petka, 02. 01. 2015.

 Predvidoma bo poslovala samo enota ČIRA ČARA.

 Število otrok potrebujemo zaradi organizacije dela med NOVOLETNIMI POČITNICAMI.

 Potrebe vpišite  najkasneje do četrtka, 18. 12. 2014

Majhni in veliki vrtca Radeče

 

 

 

 

 V rubriki ZA STARŠE/ AKTUALNO najdete obvestilo CSD-ja glede VLOG ZA ZNIŽANO PLAČILO VRTCA.

Spletno stran vrtca ureja Alja Udovč.