Zdravje v vrtcu

ZDRAVO ŽIVIMO

ROŽNATI OKTOBER

Je mesec osveščanja o raku dojk. Europa Donna Slovenija vsako leto organizira številne tradicionalne aktivnosti, s katerimi obeležujejo javnost o raku dojk. V letošnjem šolskem letu se bo naš vrtec že tretjič pridružil aktivnosti, ki bo potekala 26. 9. 2019.

RDEČA NIT – PRINESI MI ROŽE.

V mesecu septembru bomo skupaj s starši zbirali odpadni material iz katerih bomo strokovne delavke skupaj z otroki izdelale majhne ROŽE, na katere  bomo zapisali misel vsakega otroka.

Strokovne delavke pa bomo izdelale  eno veliko – vrtčevska štiri do pet peresna roža iz žice.

Vodja projekta: Lina Kotnik

 

ZDRAVJE V VRTCU 

Projekt vodi NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE Ljubljana. V vrtcu bomo projekt izvajali že deveto leto. Vsi bomo zavezani h krepitvi in varovanju zdravja, kar bomo postavili med svoje prioritete.

Cilji projekta v vrtcu:

  • seznanjanje in osveščanje staršev o pomembnosti enotnega vzgajanja otrok pri pridobivanju navad, ki so povezane z ohranjanjem zdravja;
  • otrok spoznava različno hrano in pridobiva navade zdravega in raznolikega prehranjevanja;
  • z gibanjem ohranjati in pospeševati zdravje otrok;
  • otrok pridobiva navade o negi telesa, spoznava, kako se varuje pred poškodbami, boleznimi in škodljivimi snovmi;

 

Tradicionalni slovenski zajtrk - medeni zajtrk, ki bo to leto potekal v petek, 15. novembra 2019, v sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Medeni zajtrk je nastal s ciljem osveščanja o pomenu čebel in prednostih lokalno pridelanih živil.

Kot vsako leto, ob tradicionalnem zajtrku bomo z otroki pripravili vrsto aktivnosti povezanih s cebelarstvom in medom.

 

Za zdravje otrok in odraslih bomo skrbeli tudi z EFT TEHNIKO (TAPKANJE), ki nam pomaga pri odpravljanju tako psiholoških kot fizičnih težav (zdravniško preverjeno). Tehnika bazira na sistemu električnih tokov, ki tečejo po telesu, imenovani MERIDIANI. Pritiskamo na določene dele telesa in na ta način očistimo svoj ENERGIJSKI sistem. S tem odpravimo različne strahove, fobije, ne-samozavest, odpravimo jezo, žalost, bes.

 S pomočjo te metode se bomo majhni in veliki postopoma priučili sposobnosti umirjanja in sproščanja.

Vodja projekta: Luka Belej