Osnovna šola Radeče

DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH
JZ OŠ MARJANA NEMCA RADEČE!

 

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, spoštovane kolegice in kolegi

 

Šolsko leto, ki je za nami se nam bo zagotovo vtisnilo v spomin, saj je del našega izobraževanja v šoli zamenjalo izobraževanje na daljavo. Znašli smo se v nepoznani, edinstveni situaciji. A nam je uspelo - iz Samoevalvacijskega poročila naše šole je razvidno, da ste starši, učenci in učitelji na splošno bili zadovoljni z izobraževanjem na daljavo. Za to in še več, spoštovani starši, iskrena hvala tudi vam. Pokazale pa so se tudi pomanjkljivosti, ki jih bomo s skupnimi močmi tako z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo kot ustanoviteljico skušali izboljšati.

Pred nami je novo šolsko leto, nov izziv. Z izkušnjo izobraževanja na daljavo smo se pričeli zavedati kako pomembno je izobraževanje v šoli, da smo del pouka, oddelčne skupnosti - razreda v šoli. Znanje ima drugo vrednost, če ga učitelji podajamo v živo, dobi smisel in širino. Da pouk poteka v medsebojni izmenjavi mnenj v razredu, s sovrstniki in učitelji, da se družimo, pogovarjamo, izmenjujemo mnenja … Ljudje smo družabna bitja, pogrešali smo se.

Drage učenke in učenci, želim vam da v letošnjem letu udejanjate svoje cilje tako na osebnostnem kot na področju izobraževanja. Znanje je vrednota, ki nas spremlja vsepovsod. Je podlaga za dosego želenih ciljev. Sledite jim z vrednotami kot so samostojnost, odgovornost in ustvarjalnost.

Spoštovani starši, naši otroci so naše bogastvo. Zalivajte jih s podporo, zaupanjem in vero, da zmorejo in znajo – uspeli bodo in cveteli. Skupaj z vami ustvarjamo pomembno vzgojno-izobraževalno okolje in jih opremljamo za nadaljnje izobraževanje in življenje.

 Katja Selčan,

vaša ravnateljica

 

Osnovna šola Radeče

Aktualna obvestila

POGOVORNE URE IN KONTAKTI UČITELJEV

seznam s kontakti

ODJAVA PREHRANE

V primeru odsotnosti vašega otroka, odjavite prehrano do 8. ure zjutraj: 

  • po telefonu v šolsko kuhinjo: 03 56 80 108,
  • ali  na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V primeru, da prehrane ne odjavite, vam jo bomo zaračunali.