Knjižnica

Seznami šolskih potrebščin in učnih gradiv za posamezni razred za šol. leto 2020/2021

1. razred - potrebščine in učna gradiva; PŠ Svibno - potrebščine in učna gradiva

2. razred - potrebščine in učna gradiva; PŠ Svibno - potrebščine in učna gradiva

3. razred - potrebščine in učna gradiva; PŠ Svibno - potrebščine in učna gradiva

4. razred - potrebščine in učna gradiva; PŠ Svibno - potrebščine in učna gradiva

5. razred - potrebščine in učna gradiva

6. razred - potrebščine in učna gradiva

7. razred - potrebščine in učna gradiva

8. razred - potrebščine in učna gradiva

9. razred - potrebščine in učna gradiva

POMEMBNO OBVESTILO:

Naročilnice za učbenike iz učbeniškega sklada z letošnjim letom ukinjamo. Starši, ki boste učbenike kupili sami, svojo odločitev sporočite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Knjižnica je namenjena vsem učencem in zaposlenim naše šole.

Delovni čas šolske knjižnice je od 7.00 do 14.00.

Za izposojo knjižničnega gradiva učencem je knjižnica  odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih zjutraj od 7.00 do 8.20 in popoldan od 11.50 do 14.00 ter ob sredah od 11.50 do 14.00. Ob sredah zjutraj je knjižnica zaprta.

Učencem so na voljo leposlovne in strokovne knjige ter serijske publikacije. Gradivo si lahko izposodijo na dom za 14 dni z možnostjo podaljšanja za 7 dni. Referenčnega gradiva (leksikoni, enciklopedije in slovarji) ter serijskih publikacij si ne morejo izposoditi na dom, ampak jih lahko uporabljajo v čitalnici, ki je del knjižnice. V čitalnici je tudi prostor za druženje, učenje, pisanje domačih nalog in tutorstvo.

Pred knjižnico je bralni kotiček, ki je namenjen tihemu branju in mirnemu druženju.

 

Uporabniki šolske knjižnice smo učenci in zaposleni na naši šoli. Šolska knjižnica je odprta vsak dan, izposoja poteka po urniku, ki je določen na začetku šolskega leta. V knjižnici so uporabnikom na voljo leposlovna in strokovna gradiva ter serijske publikacije. Večino gradiv si lahko uporabniki izposodijo na dom za 14 dni z možnostjo podaljšanja za 7 dni. Nekatera gradiva so dostopna le za branje v čitalnici.

Del knjižnice je namenjen čitalnici, kjer lahko učenci berejo in pišejo domače naloge. Za branje je namenjen tudi kotiček pred knjižnico, kjer veljajo enaka pravila obnašanja kot v knjižnici.

V šolski knjižnici so učencem na voljo tudi trije računalniki z dostopom do svetovnega spleta, kjer lahko učenci pišejo seminarske naloge in iščejo različne podatke za potrebe pouka. Prav tako lahko preko spleta iščejo v različnih bazah podatkov informacije o gradivih ali dostopajo do nekaterih gradiv (npr. COBISS, dLib, Google Učenjak …). Za pomoč pri iskanju gradiv in podatkov se uporabniki lahko obrnejo na šolsko knjižničarko.

V knjižnici ali v prostoru pred njo si lahko uporabniki med letom ogledajo različne tematske razstave. V prostorih knjižnice se izvajajo tudi ure KIZ (knjižnično informacijsko znanje), ki jih pripravi knjižničarka, prav tako pa je prostor na voljo tudi ostalim učiteljem za izvajanje pouka in ostalih šolskih dejavnosti.

Učbeniški sklad

Učbeniški sklad na šoli je namenjen izposoji učbenikov za vse učence naše šole. Učenci si lahko brezplačno izposodijo učbenike, ki jih uporabljajo celotno šolsko leto, z njimi so dolžni skrbno ravnati, to pomeni, da jih na začetku šolskega leta ovijejo in opremijo z etiketami, na katere se podpišejo.

Ob koncu šolskega leta morajo vrniti nepoškodovane učbenike, iz katerih predhodno odstranijo svoje ovitke z etiketami. Pred vračilom platnice učbenikov obrišejo z mehko krpo in blagim detergentom. V primeru, da učbenik izgubijo ali poškodujejo, morajo starši, v skladu s Pravilnikom o učbeniškem skladu, plačati odškodnino.

 

ZANIMIVOST

Obisk pisatelja Igorja Karlovška na Noči branja.