Kulturna šola

 logo-kulturna sola

Naziv Kulturna šola smo prvič dobili za dobo od leta 2012 do 2015. V tem času smo kulturno ustvarjali, se udejstvovali na šolskih in izven šolskih prireditvah.

V projektu Kulturna šola so zajeti vsi kulturni dogodki, ki jih pripravijo učenci naše šole skupaj s svojimi mentorji. Valeta, letni koncert vseh treh pevskih zborov, različni likovni in literarni natečaji, gledališki abonma, obeležitve državnih praznikov, sodelovanje na državnih proslavah v okviru lokalne skupnosti, so dogodki, ki vsako leto znova zaznamujejo našo šolo. Odlične rezultate dosegamo na področju grafičnega oblikovanja in raziskovanja zgodovine.

Z gledališkimi in pevskimi točkami pogosto nastopamo na občnih zborih raznih društev, vsako leto pa obiščemo tudi Dom oskrbovancev v Loki. Naši učenci  pogosto sodelujejo tudi na revijah in drugih dogodkih, ki jih organizirajo različne institucije. Vsako leto sodelujemo z JSKD OI Laško na področju glasbene, gledališke in folklorne dejavnosti. Pogosto pa so naše skupine tudi nagrajene z različni priznanji.

Zaradi vsega naštetega smo se prijavili na razpis, ki ga organizira JSKD in ponovno prejeli naziv: Kulturna šola 2021‒2025.

Veseli in ponosni smo, da smo tudi v letošnjem šolskem letu prejeli naziv Kulturna šola.

 

Koordinator: Saša Plevel