Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.Turistična zveza Slovenije vsako leto razpiše temo za turistično-raziskovalne naloge. Dejavnost je tekmovalnega značaja in naša šola se je do sedaj že večkrat odzvala na to tekmovanje.

V šolskem letu 2019/2020 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo Turistična zveza Slovenije razpisuje 34. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo FESTIVAL NAJ BO.Cilj letošnje teme je za domači kraj pripraviti dogodek, ki se bo odvijal v prihodnje po vzoru največjih festivalov. Najpogosteje so festivali vsakoletna prireditev, ki svoje prizorišče ali pa obdobje v katerem se izvaja poveže s tematiko festivala. 

Mentorica projekta: Bojana Kovačič

Več, na njihovi uradni spletni strani ...

Naloga 2019/2020: DISKO FEST

Arhivski prispevki

Naloga 2018/2019: Turistična naloga njaMMost , Mentorici projekta: Alenka Gros in Bojana Kovačič

 - članek v Posavskem obzorniku

- članek na Lokalno.si

- članek v Radeškem utripu

- članek na ePosavje

- tri zlata priznanja: za čudovito predstavitev na 33. festivalu, za odličen trženjski načrt in za najbolj inovativen turistični spominek:

  

 

 

Naloga 2016/2017: Doživetja ob Savi, mentorica Ljiljana Lopatić Legan

Naloga 2017/2018: Radeče - dolina papirja: S papirjem v svet (ogled kot knjiga), Radeče-dolina papirja: S papirjem v svet (ogled v pdf); plakat; vabilo na stojnico

sodelovanje s KTRC: objava

Fotogalerija:

Mentorica projekta: Alenka Gros