Matična šola Radeče

Spremenjeni zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) od skrbnikov spletnih strani in spletnih aplikacij zahteva, da od 15. 6. 2013 uporabnike na ustrezen način seznanimo z uporabo spletnih piškotkov. Več o zakonu si lahko preberete v smernicah informacijske pooblaščenke.

Trenutno spletna stran uporablja le en piškotek, ki ni zlonameren, nujen pa je ker omogoča urednikom spletne strani, da se lahko prijavijo za urejanje spletne strani. Obstaja le za čas vaše seje (dokler ne zaprete brskalnika).

Piškotki ali angl. Cookies

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik. S tem se strežnik prilagodi na vaše nastavitve in vam pošlje, za vaš sistem najboljšo obliko, želene spletne strani. Zaradi piškotkov se lahko zelo zmanjša podatkovni promet, saj brskalniku strežnik pošlje le tiste informacije, ki so potrebne. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in lepšo uporabniško izkušnjo. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika. Podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite kako bo brskalnik obravnaval piškote, ki mu bodo ponujeni. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo vgrajeno v spletne brskalnike. Tudi če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale pravilno. Včasih je vprašljiva je tudi grafična podoba strani.

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili.

O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.

Navodila za izklop piškotkov na vašem spletnem brskalniku:

MOZILLA FIREFOX

INTERNET EXPLORER

CHROME

Obvestilo učencem 6. razreda in njihovim staršem o nacionalnem preverjanju znanja (NPZ) – redni rok

V šolskem letu 2020/2021 bo redni rok NPZ:

 • v torek, 4. maja 2021, iz slovenščine,
 • v četrtek, 6. maja 2021, iz matematike,
 • v ponedeljek, 10. maja 2021, iz angleščine.

Navodila:

 1. Preverjanje se prične vsak dan ob 7.30 in traja 60 minut.
 2. Učenci pridete v šolo ob običajnem času.
 3. Skupine so oblikovane glede na razred po priporočilu NIJZ.
 4. Učenci, ki so v karanteni, lahko pišejo NPZ po povratku v šolo.
 5. Pri preverjanju smete uporabljati le dovoljene pripomočke. Z njimi so vas seznanili učitelji predmetov, pri katerih se bo izvajalo nacionalno preverjanje znanja.
 6. Po končanem preverjanju imate redni pouk po urniku.
 7. Učenci in starši boste imeli možnost vpogleda v ovrednotene preizkuse od 7. do 9. junija 2021. Dostopali boste lahko s pomočjo šifre učenca in številke EMŠO na spletni strani http://npz.ric.si.
 8. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani https://jzosmn.radece.si/o-soli/npz in https://www.ric.si/preverjanje_znanja/splosne_informacije/ .

Želimo vam uspešno reševanje.

   

 

 

VOŠČILNICE PROJEKTA SIMBIOZA

Ker smo bili ves čas doma in je bilo težje priti do pošte kot običajno, smo se odločili, da bomo izdelali voščilnice in jih z lepo mislijo pustili v nabiralniku najbližjega soseda ter mu s tem polepšali dan. Odzivi so bili zelo pozitivni, saj je marsikateri občan povedal, da je za te praznike prejel več voščilnic v papirnati obliki kot do sedaj, kar je čudovito.

Poglejte si jih le nekaj.

KNJIŽICA RECEPTOV PROJEKTA SIMBIOZA

- v njej tudi recepti naših učencev in učiteljev

 

VOŠČILNICE PROJEKTA MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

 

Podkategorije