Izjava o varovanju spletnih osebnih podatkov

Spremenjeni zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) od skrbnikov spletnih strani in spletnih aplikacij zahteva, da od 15. 6. 2013 uporabnike na ustrezen način seznanimo z uporabo spletnih piškotkov. Več o zakonu si lahko preberete v smernicah informacijske pooblaščenke.

Trenutno spletna stran uporablja le en piškotek, ki ni zlonameren, nujen pa je ker omogoča urednikom spletne strani, da se lahko prijavijo za urejanje spletne strani. Obstaja le za čas vaše seje (dokler ne zaprete brskalnika).

Piškotki ali angl. Cookies

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik. S tem se strežnik prilagodi na vaše nastavitve in vam pošlje, za vaš sistem najboljšo obliko, želene spletne strani. Zaradi piškotkov se lahko zelo zmanjša podatkovni promet, saj brskalniku strežnik pošlje le tiste informacije, ki so potrebne. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in lepšo uporabniško izkušnjo. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika. Podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite kako bo brskalnik obravnaval piškote, ki mu bodo ponujeni. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo vgrajeno v spletne brskalnike. Tudi če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale pravilno. Včasih je vprašljiva je tudi grafična podoba strani.

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili.

O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.

Navodila za izklop piškotkov na vašem spletnem brskalniku:

MOZILLA FIREFOX

INTERNET EXPLORER

CHROME