Povezave

V četrtek, 5. septembra 2013, je v ZDSLU v Ljubljani potekala razstava likovnih del učencev JZ OŠ Marjana Nemca Radeče. Naša šola se je tam predstavila s plakati. V galeriji je bilo predstavljenih nekaj najbolj izvirnih del. Obiskovalci so bili nad plakati navdušeni, saj je prav vsak od njih predstavljal svojo zgodbo in tehniko oblikovanja.

Plakat kot izdelek grafičnega oblikovanja ljudi obvešča, privablja, opozarja, preseneča, izziva ... skratka vizualno komunicira z njimi. Menim, da se je naša šola na tej razstavi pokazala v dobri luči, saj smo z elementi presenečenja, šalami, dramatičnostjo, humorjem, človečnostjo, veseljem in še marsičem aktivirali opazovalce in jih pripravili do razmišljanja.

Upam, da bomo učenci pod vodstvom našega učitelja likovne umetnosti, g. Simona Serneca, še naprej izdelovali tako dobre plakate in se udeleževali podobnih razstav, ter s tem pokazali, da čeprav smo osnovnošolci, lahko naredimo nekaj posebnega, nekaj drugačnega.

Učenka 8. b-razreda, Lea Zahrastnik

plakat5 plakat1

Didaktična razstava otroških likovnih del Plakat kot učna vsebina je bila na ogled v Galeriji ZDSLU v Ljubljani. Razstava je bila sestavni del vsebin študijskega obiska pedagoških delavcev iz tujine, ki ga je organizirala ZDSLU s pomočjo CMEPIUS.

plakat2 plakat3

plakat4 plakat5