Karierna orientacija

VODNIK PO INFORMACIJAH

Srednja zdravstvena šola Celje

"MOJA POT - NAŠI POGOVORI"

1. srečanje: Pot do izbire šole in poklica, 

ki bo TOREK, 8. 12. 2020, ob 17. uri na: www.szsce.si/vpis/ 

Pogovarjali  se bomo o željah, motivih in izzivih izbire šole in poklica.

Gimnazija Center Celje

povezava na dokument

PRIPRAVE NA PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI (januar 2021)

Vse devetošolce, ki so likovno nadarjeni, vabimo na priprave na preizkus likovne nadarjenosti, ki bodo v treh januarskih sobotah (9., 16. in 23. 1. 2021) potekale na GCC (posebno vabilo). Preizkus, ki bo potekal 10. marca, je pogoj za vpis v program, moramo pa poudariti, da udeležba na pripravah nikakor NI pogoj za pristop k preizkusu. Priprave bomo izvedli v živo oz. na daljavo, vabilo najdete v priponki.

DECEMBRSKI SPLETNI KVIZ ZA OSNOVNOŠOLCE IN NAPOVED JANUARSKEGA

Veseli smo, da vas je na prvem nagradnem GCC kvizu sodelovalo več kot 100 iz 37 osnovnih šol iz naše regije. 1. 12. smo objavili tudi drugi spletni kviz, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, odprt pa bo do konca meseca. Tokrat je tema pester obšolski utrip naše šole, 1. 1. pa bomo zopet izbrali 3 nagrajenke oz. nagrajence. 

Obenem napovedujemo januarskega na temo tujih jezikov, med katerimi bomo posebej izpostavili ruščino, ki se jo lahko dijaki že več kot desetletje učijo kot 3. tuji jezik, zadnja tri leta pa tudi kot 2. tuji jezik in jo vedno pogosteje izbirajo tudi za maturo. Na to temo bomo pripravili preprost likovni natečaj, kviz, pa tudi pogovorni večer z dijaki, ki se učijo ruščine (predvidoma 20. 1., ko bomo razglasili tudi zmagovalce kviza in natečaja).

Šolski center Krško-Sevnica

povezava na dokument

Šolski center Rogaška Slatina

povezava na dokument

OBVESTILO

Oglejte si PPT predstavitev s pregledom vseh srednješolskih programov v Savinjski regiji. Razpisana mesta so predvidena, saj razpisa še ni. Dodane so povezave do spletnih strani šol, ki naj vam bodo v pomoč pri iskanju informacij o programih in pri spremljanju pestrega dogajanja na šolah. Vabimo vas in učence, da spletne strani šol redno spremljate - kljub karanteni se marsikaj dogaja.

MDDSZ je na temle mestu<https://www.gov.si/novice/2020-06-15-interventni-ukrepi-na-podrocju-stipendiranja/> objavil posodobljene (24. 11. 2020) odgovore na vprašanja glede štipendiranja (veza interventni ukrepi). V priponki so zbrana vprašanja in odgovori.

Pogosta vprašanja

Razpis za vpis 2021-2022