Predstavitvena revija

ogled revije

Gostovanje Erasmus+ mobilnosti tokrat v Radečah v Sloveniji

V tednu med 22. 5. in 26. 5. bo naša šola gostila mobilnost v sklopu projekta Erazmus+. K nam prihajajo ravnatelji in učitelji iz Švedske, Turčije, Srbije in Romunije. Poleg aktivnosti, ki jih bomo izvedli v matični in na podružnični šoli ter v vrtcu, si bomo ogledali še Radeče ter obiskali nekaj znamenitosti Slovenije.

Erasmus+ mobilnost v Sloveniji

V tednu med 22. 5. in 26. 5. smo izvedli zadnjo mobilnost Erazmus+ projekta Power of Fairy Tales and stories on literacy and language skills, ki je tokrat potekala pri nas. Na šoli smo gostili kar 22 učiteljev iz 4 evropskih držav – Švedske, Turčije, Srbije in Romunije. Po prvem dnevu, ko so sodelujočim učenci razkazali šolo, se ustavili v glasbeni šoli in so nam v vrtcu prikazali delo z otroki ter se s splavom popeljali po reki Savi, smo naslednji dan spoznali pravljično podobo naše države in obiskali Vogel, Bled in Ljubljano. V sredo smo dan preživeli na Svibnem, kjer so nam učenci z učiteljicami PŠ Svibno pripravili prisrčno dobrodošlico z igro Peter Klepec, Društvo kmečkih žena Arnike pa odlično delavnico izdelave ptičk. Ogledali smo si tudi sam kraj, pod vodstvom gospe Marije Imperl izvedli jogo v naravi, popoldne pa obiskali etnološko zbirko Ključevšek ter Gašperjev kostanj. V četrtek smo po dopoldanskih delavnicah obiskali Postojnsko jamo in Piran, v petek pa po predstavi prvošolcev in predstavitvi dela v delavnicah še radeški Ribiški dom in didaktični krog z učilnico na prostem. Vse dejavnosti so bile prepletene z lokalnimi zgodbami in legendami. Odzivi tujih učiteljev so odlični, bili so izjemno navdušeni nad vsem, kar smo jim pokazali.

Hvala vsem, ki ste bili potrpežljivi z nami in ki ste nam pomagali pri izvedbi tedna. Imeli smo se lepo!

Erasmus+ mobilnost v Romuniji

V tednu med 27. 3. in 31. 3. 2023 so se štiri učiteljice naše šole v okviru projekta Erazmus + udeležile 4. mobilnosti, ki je tokrat potekala v Romuniji. Šola gostiteljica, Scoala Gimnaziala Nanov, jim je pripravila veliko raznolikih dejavnosti. Spoznavale so romunski šolski sistem in njihov pristop k poučevanju, obiskale ure pouka v šoli in ustvarjalno-učne ure v vrtcu, se urile v različnih veščinah ustvarjanja in tako spoznavale njihovo kulturo ter jezik, se udeleževale predavanj, družile z učenci in učitelji. Glavni cilji projekta so različne dejavnosti, s katerimi se spodbuja bralno pismenost, oplemenitenje znanja tujih jezikov ter spoznavanje kulturne raznolikosti sodelujočih držav. V popoldanskem času pa so gostitelji pripravili nekaj ogledov, tako da so doživele tudi utrip države in spoznale nekaj njenih znamenitosti.

Več utrinkov na povezavi.

Revija Erazmus+

V okviru projekta Erazmus+ smo ustvarili revijo, v kateri smo zajeli vse dejavnosti, ki so potekale še v času dela na daljavo ter mobilnosti v Turčijo in Srbijo. V reviji smo na kratko predstavili tudi šole, ki sodelujejo v projektu.

Multilingual Dictionary

Slovar je 4 mesece potoval po Evropi, od države do države partnerice, kjer so učenci ob pomoči učiteljic in učiteljev soustvarili edinstveno zgodbo. Vsaka država je zapisala poimenovanje v svojem jeziku in tako je nastal kar 60 strani dolg dokument.

Erasmus+ mobilnost na Švedskem

V tednu med 19. 9. in 23. 9. so se štiri učiteljice naše šole v okviru projekta Erazmus + udeležile že 3. mobilnosti, ki je tokrat potekala na Švedskem. Šola gostiteljica, Lila Alby skola v Stockholmu, jim je pripravila ogromno raznolikih dejavnosti. Spoznavale so švedski šolski sistem in njihov pristop k poučevanju, obiskale ure pouka, se urile v različnih veščinah ustvarjanja in tako spoznavale njihovo kulturo ter jezik, se udeleževale predavanj, družile z učenci in učitelji. Glavni cilji projekta so različne dejavnosti, s katerimi se spodbuja bralno pismenost, oplemenitenje znanja tujih jezikov ter spoznavanje kulturne raznolikosti sodelujočih držav. V popoldanskem času pa so gostitelji pripravili nekaj ogledov, tako da so doživele tudi utrip mesta in spoznale nekaj njegovih glavnih znamenitosti.