PROTEUSOVO TEKMOVANJE

19. oktobra je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za osnovne šole za Proteusovo priznanje. Učenci so pokazali svoje znanje o mehkužcih. Naši učenki Pia Patricia Breznikar iz 9. a in Maja Potočnik iz 9. b sta osvojili bronasto priznanje, Pia Patricia pa se je v petek 2. decembra udeleležila tudi državnega tekmovanja.

RAZSTAVA

Učenka 4. a-razreda, Tia Mihevc, je pod okriljem staršev in babice v mesecu decembru pripravila svojo prvo razstavo del. Več o razstavi in ustvarjanju si oglejte v videu, ki so ga pripravili Tia in njeni starši.

NAMIZNI TENIS

V ponedeljek, 27. februarja 2023, je bilo v Radečah organizirano področno državno prvenstvo v namiznem tenisu za mlajše in starejše učence, na katerega so se z odlično igro na šolskem prvenstvu uvrstili tudi naši učenci pod mentorstvom učitelja športa Roka Kozoleta.

Med mlajšimi učenci je novi področni prvak, brez izgubljene tekme, postal Gašper Jevševar. S tem dosežkom si je zagotovil nastop v četrtfinalu državnega šolskega prvenstva. Pia Mesec pa je v močni konkurenci starejših učenk dosegla odlično tretje mesto. Ekipno so naši učenci dosegli 2. mesto.