Karierna orientacija je delo z učenci, učitelji, starši in vodstvom šole z namenom pomagati učencem pri izbiri in uresničevanju izobraževalne, poklicne in karierne poti.

VPIS V SREDNJO ŠOLO

VPISNIK 2023 

Predstavitev vajeništva za mladostnike in starše

ZA UČENCE ZA STARŠE
http://dijaskisvet.si http://www.mizs.gov.si/
http://www.mojaizbira.si/ http://www.ess.gov.si/ncips
http://www.filternet.si/ http://www.ozs.si/
http://www.dijaski.net/ https://www.gzs.si/
http://www.mestomladih.si/dijaski-os/clanki/
PRIROČNIK ZA STARŠE: KAKO POMAGATI OTROKU PRI SPREJEMANJU ODLOČITEV

Vpis v srednje šole 2023-2024

seznam šol z omejitvijo vpisa v 1. letnik srednje šole za šolsko leto 2023-2024

ROKOVNIK ZA VPIS V SREDNJO ŠOLO

RAZPIS ZA VPIS 2023-2024

Dnevi odprtih vrat srednjih šol 2023-2024

  • Naravoslovni dan na Šolskem centru Šentjur

Osnovnošolci ste vabljeni na naravoslovni dan, kjer bodo potekale različne aktivnosti. Naravoslovni dan bo v ponedeljek, 16. 10. 2023, ob  8.00 za sedmošolce, osmošolce in devetošolce. Tema naravoslovnega dneva je Ekološko kmetijstvo in zdrav življenjski slog. Delavnice bodo potekale v naravi, mehanični delavnici, veterinarski ambulanti, hlevu, živilskih delavnicah in naši šolski kuhinji. Vse sedmošolce, osmošolce in devetošolce, ki bi si radi ogledali prostore naše šole, poklepetali z našimi dijaki in spoznali profesorje ter dijake naše šole vljudno vabimo na dogodek. Prijave zbiramo na spletni povezavi https://form.jotform.com/232423119774355 ali na mail natalija.valant@sc-s.si do 30. 9. 2023.

Vse obiskovalce čaka pester program. Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo. Veselimo se srečanja in vas lepo pozdravljamo.

Štipendije

Na spodnjih povezavah boste našli potrebne informacije o štipendijah za učence in učenke, ki se vpisujejo v srednjo šolo:

O štipendijah v radijski oddaji Svetovalni servis