60 let

V letošnjem letu na naši šoli praznujemo 60 let, odkar lahko uporabljamo prvi prizidek, ki stoji ob naši šoli na griču. Ob tej priložnosti se je nekdanji učitelj, gospod Milan Gorišek, zelo potrudil in nam priskrbel vse pomembne podatke o našem prizidku.

Prireditev ob tem dogodku so otvorili učenci otroškega pevskega zbora, pod vodstvom učitelja Nika Lovšeta. Po nagovoru gospe ravnateljice Jane Wetz, so učenke Zarja Bizjak, Ema Požun, Iva Brinovec in Neža Soltič skupaj z učiteljicami Sandro Hribšek, Alenko Gros in Sašo Plevel pripravile kratko dramatizacijo, s katero so prikazale zgodovino šolstva od pričetkov do danes. Šolanje pred več sto leti je bilo bistveno drugačno kot danes, v učilnicah je bilo več kot 50 učencev, v šolo so hodili v treh izmenah. Pridružila se nam je še učiteljica, matematičarka, ki je bila bistveno bolj stroga, kot so današnji učitelji. Potem so dekleta predstavila prednosti novega prizidka in predstavitev zaključila s prisego, ki so jo povedali učenci, ko so pred šestdesetimi leti postali prvošolci. Ob zaključku smo prisluhnili še učencu Anžetu Kmetiču na harmoniki in njegovi sestri Tinkari na citrah.

Prireditev smo zaključili s kratko pogostitvijo v zbornici naše šole. Prireditve so se poleg učiteljev, ki v teh dneh službujejo na naši šoli, udeležili tudi upokojeni učitelji, ki so bili veseli, da so nas lahko obiskali. Povedali so, da imajo na našo šolo na griču lepe spomine in da nas bodo ob priložnosti spet obiskali.