Dan, ko smo peli “Finale je tu!”

Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije/Finale regije Adria

Dan, ko smo peli “Finale je tu!”

V soboto, 18. marca 2023, je naša šolska ekipa ROBO KINGS Radeče odlično tekmovala na finalu državnega prvenstva FLL Slovenije/Finale regije Adria.

220 mladih raziskovalcev in robotikov iz petih držav se je družilo in tekmovalo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Po regijskih kvalifikacijskih turnirjih v Puconcih, Šentjerneju, Jagodini in Zagrebu se je na Odprtem državnem prvenstvu, ki je hkrati veliko Finale regije Adria, srečalo 28 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

Našo ekipo so sestavljali naslednji učenci: Tim Ribič, Matija Trošt, Ela Karlovšek, Luka Keber, Matic Trošt, Bor Romih, Mark Gal Novak in kapetan ekipe, Anže Tratar.

Videli smo odlične prestavitve projektov, atraktivne tekme robotov s top rezultati in spoznali super ekipe. Organizator in izvajalec programa in dogodkov FIRST LEGO Liga v Sloveniji je organizacija Super Glavce.

Naša ekipa ROBO KINGS Radeče je prejela posebno nagrado »RoboPoteza«.

“RoboPoteza” je nagrada za posebne, izjemne ali najboljše poteze robota med tekmo robotov. To nagrado določijo sodniki-refereeji.

Uradna razlaga nagrade: Robokingsi so sodnike prepričali s kar dvema potezama. Kot edina ekipa so na svojstven način rešili nalogo vetrne elektrarne in tovarne igrač. Še posebej pa je sodnike presenetila poteza praznjenja energije, kjer so elementi misije kar leteli po mizi.

Ekipa RoboKings, JZ OŠ Marjana Nemca Radeče, Slovenija, mentor Ambrož Karlovšek

Avtorica fotografij je Saša Huzjak.