Mini Planica v Radečah

Lep, sončen dan je bil naravnost kot naročen za izvedbo projekta mini Planica na naši šoli. V prijetnem vzdušju so se učenci od 1. do 9. razreda preizkusili na prilagojeni skakalnici v smučarskih skokih. Vsak učenec je bil opremljen s skakalnimi smučmi in varnostno smučarsko čelado.

Projekt mini Planica je namenjen predvsem mlajšim otrokom in jim na enostaven ter zabaven način predstavlja športno panogo, ki je v Sloveniji in tudi širše zelo dobro zastopana. Mini Planica je na naši šoli odvila prvič, učenci pa so bili več kot navdušeni. Pokazali so veliko mero poguma, ko so se neustrašno spuščali po planiški »velikanki«. Celoten dogodek je bil ves čas tudi glasbeno obarvan, prisoten pa je bil celo komentator, ki je prav vsakega učenca vzpodbujal in mu tako dajal zagon za še boljše in daljše skoke. Pri mini Planici se dolžine skokov ne meri – meri pa se širina nasmeha in zadovoljstva ob uspešno končanem skoku.

Za polno mero smeha pa sta poskrbela naša učitelja Rok in Nik, ki sta se pred množico navijačev pomerila na mini Planici. Rezultat je bil izenačen, kajti pri obeh se je skok končal s padcem. Kljub temu sta učitelja požela ogromen aplavz.

Oglejte si fotografije …

Koordinator projekta : Rok Kozole