Regijsko tekmovanje FIRST LEGO Liga

Regijsko tekmovanje FIRST LEGO Liga Izzivalci 2022/23

Šentjernej, L-Tek Elektronika

14., 21. in 22. januarja 2023 so se odvijala regijska tekmovanja FIRST LEGO Liga Izzivalci 2022/23, SUPER E.

V nedeljo 22. januarja je ekipa ROBO KINGS tekmovala na regijskem tekmovanju v Šentjerneju. Tekmovanje se je odvijalo v podjetju L-tek. Našo ekipo sestavljajo naslednji učenci in sicer: Tim Ribič, Matija Trošt, Ela Karlovšek, Luka Keber, Matic Trošt, Bor Romih, Mark Gal Novak in kapetan ekipe Anže Tratar.

Na regijskih tekmovanjih, ki jih organizira in izvaja org. Super Glavce, so tekmovale ekipe iz cele Slovenije (46 ekip) in ekipa dijakov iz Avstrije.

Na regijskem turnirju skupine C smo se odlično odrezali (5. mesto)  in se tako uvrstili v finale na ODPRTO DRŽAVNO PRVENSTVO FLL 2022/23 SUPER E/FINALE FIRST LEGO Liga Challenge Adria SUPERPOWERED.

Ekipe ki so se uvrstile so objavljene tukaj: http://www.fll.si/2022/finalisti-2023

Slovenskim ekipam se bodo na Odprtem državnem prvenstvu FLL Slovenija/Finalu regije Adria pridružile najboljše ekipe iz srbskega in hrvaškega turnirja, ki bosta potekala 12. in 18. februarja 2023, v Zagrebu in Jagodini. Tekmovanje bo v Ljubljani, v soboto, 18. marca 2023.

Organizator tekmovanja je zavod Super Glavce. Tekmovanje FLL 2022/23 sofinancira tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Čestitke učencem, oni vedo koliko truda in časa je bilo vloženo v ta projekt.

Vsem, ki ste pomagali pri izvedbi in pripravi se najlepše zahvaljujem.

Mentor: Ambrož Karlovšek