Rojstni dan vrtca uspel

V septembru smo pred desetimi leti v našem mestu pridobili prelep, nov vrtec.

Naš vrtec je moderen, z velikimi, svetlimi prostori, kjer naši veliki in majhni nadvse uživajo, ustvarjajo, se učijo in kar je najpomembnejše – igrajo.

V igri, zlasti v predšolskem obdobju, preživijo otroci večino svojega časa. Igra jim omogoča razvoj osebnosti in telesni razvoj, predvsem pa predšolskemu otroku predstavlja primarno dejavnost, v katero je celovito vključen. Igra je otrokovo delo, daje mu pomembno osnovo za preživetje, kakor to odraslim omogočajo različne zaposlitve. Bistvena naloga odraslih je, da otrokovo igro spoštujemo in spodbujamo.

Igra je prijetna, spontana, ustvarjalna in nepredvidljiva. Ne glede na to, ali je glasna ali tiha, umazana ali čista, razposajena ali resna, naporna ali sproščujoča, je za otroke polna zadovoljstva, izziva, ugodja in koristi.

Za rojstni dan smo naši enoti Čira Čara pripravili prijetno zabavo. Otroci so nastopali na »velikem » odru, ter skupaj z našo Bibo Čaro zaplesali in zapeli. Na igrišču vrtca pa smo pripravili kotičke za igro, zabavo in sladkanje.

Naše babice so se odzvale povabilu za pripravo sladkega presenečenja in pripravile res veliko slaščic, s katerimi smo se sladkali še nekaj dni.

Še enkrat hvala vsem majhnim in velikim, staršem in babicam za pomoč pri pripravi zabave.

Fotografije na ogled.