Športni uspehi

V petek, 26. maja 2023, je bilo v Brežicah organizirano področno prvenstvo v nogometu za mlajše učence. Udeležili so se ga tudi učenci osnovne šole Marjana Nemca Radeče in sicer je šolo zastopalo 12 nadobudnih nogometašev.

V skupinskem delu smo z 2:1 in 4:1 premagali OŠ Jurija Dalmatina Krško in OŠ Tržišče, nesrečno pa z 1:0 izgubili proti OŠ Brežice. Takšen izkupiček nam je prinesel 2. mesto v skupini in borbo za 3. mesto. V zelo napeti in izenačeni tekmi za tretje mesto (proti OŠ Kostanjevica) smo povedli 1:0 z izjemno lepim zadetkom Žana Volčiča. V zadnjih izdihljajih prvega polčasa smo prejeli gol in se tako na počitek ob polčasu odpravili z izenačenim rezultatom. Drugi polčas smo začeli bolje ter ob lepi akciji Žana Volčiča in Žige Groznika zadeli vratnico. Izjemno napet dvoboj je odločil gol Kostanjevice v zadnjih dveh minutah. Po koncu tekme smo športno čestitali nogometašem iz OŠ Kostanjevica za zasluženo zmago.

V sredo, 31. maja 2023, pa je bilo v Šentjerneju organizirano področno prvenstvo v atletiki. Z odličnimi nastopi na medobčinskem prvenstvu na Senovem so si nastop prislužili tudi učenci naše šole.

Na področnem prvenstvu je sodelovalo 16 osnovnih šol in preko 200 tekmovalcev. Naši učenci so zopet posegli po odličnih rezultatih. Med vidnejše uspehe spadajo:

  • Matic Trošt – 1. mesto
  • Pia Mesec – 2. mesto
  • Viviana Germ – 2. mesto
  • Julija Povše – 3. mesto
  • Lea Povšič – 4. mesto

Čestitamo vsem tekmovalcev in jim želimo obilo uspeha na finalu državnega šolskega prvenstva, ki bo v Slovenski Bistrici, v sredo, 7. 6. 2023.

Skok v fotogalerijo.